Čínské nudle a thajské tofu
35 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 350gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžičkyKoření Orientální
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůCibulka jarní
- 80mililitrůLimetková šťáva
- 80mililitrůOmáčka rybí
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 750gramůFazolové klíčky
- 80gramůOřechy burské pražené
- 80gramůKoriandr čerstvý
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 250gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Smícháme thajské koření a škrobovou moučku v igelitovém sáčku, přidáme tofu nakrájené na kostky (2x2 cm) a řádně protřepeme.
- 2Na středním ohni, ve wok pánvi, rozpálíme arašídový olej, vložíme do něj kostky tofu a restujeme 3-4 minuty, tofu je křupavé a získá zlatohnědou barvu. Po vyjmutí z pánve necháme na papírové utěrce tofu okapat.
- 3Vroucí vodou v misce zalijeme ploché rýžové nudle (pad thai), necháme 8-10 minut máčet, vodu vylijeme a nudle propláchneme studenou vodou.
- 4Na středním ohni, ve wok pánvi, rozehřejeme 2 lžičky oleje a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a odložíme.
- 5Rozpálíme zbylý olej, přidáme kostky nakrájených kuřecích řízků a 4-5 minut pečeme dozlatova. Po přidání prolisovaného česneku a koleček jarní cibulky pečeme 1-2 minuty. Vmícháme uvařené nudle, limetkovou šťávu, rybí omáčku (nam pla), nerafinovaný cukr, sójovou omáčku,fazolové klíčky a míchaná vejce, nakonec přidáme opečené kousky tofu.
- 6Rozdělíme do misek, posypeme nasekanými arašídy a drobně nakrájeným čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.