Čínské placky z tykve
30 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKmín mletý
- 3lžičkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.
- 2Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.
- 3Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.
- 5Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.
- 6Podáváme potřené česnekovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.