Čínské placky z tykve

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.
  • 2
    Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.
  • 3
    Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.
  • 5
    Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.
  • 6
    Podáváme potřené česnekovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.