Čínské taštičky s kuřecím masem
90 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1lžíceCukr moučkový
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaPetržel - nať
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1litrVoda pitná
- 5kusůKaštany vodní
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 180gramůZelí čínské
- 1decilitrOlej kukuřičný
- 24plátkůTěsto Wonton
- 0,5hrnekMleté kuřecí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Všechny suroviny na přípravu dipu (omáčky k namáčení) smícháme v misce a odložíme.
- 2Nakrájíme čínské zelí, dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Zelí necháme okapat a vytlačíme z něj zadní stranou lžíce vodu. Zelí, kuřecí maso, vodní kaštany, jarní cibulku, rýžové víno, sójovou omáčku, kukuřičný škrob a pepř smícháme v míse. Čtverečky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý dáme asi lžičku náplně. Okraje těsta potřeme vodou, přitiskneme je k sobě a mírně zprohýbáme, trojúhelníky upravíme do tvaru půlměsíců.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm taštičky v jedné vrstvě po 5-6 kusech hladkou stranou dospod dozlatova. Potom přidáme 3-4 lžíce vody, pánev částečně přikryjeme pokličkou, taštičky vaříme v páře 10 minut. Voda se zcela odpaří. Hotové taštičky dáme na mísu a podáváme je teplé spolu s dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.