Čínské zelí dušené s celerem
60 min.
Ingredience
- 5kusůZelí čínské
- 2kusyCeler bulvový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 0,5decilitrVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí rozpůlíme a nakrájíme na proužky, oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Na polovině dávky sádla podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a celer, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 3Ze zbylého sádla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do zelí, přidáme cukr, ocet a podle chuti sůl. Krátce povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.