Čínské zelí s cibulkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůZelí čínské
- 150gramůCibule
- 200mililitrůVývar slepičí
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůPetržel kudrnka
- 160mililitrůBešamel
- 40gramůOmáčka rajčatová
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, otřepeme, čtyři velké listy odlomíme a odložíme zatím stranou. Zbytek zelí nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmažíme do zlatova. Přidáme zelí, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar téměř neodpaří. Vložíme bešamel, rajčatovou omáčku a dusíme do zhoustnutí. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti.
- 2Na talíře, rozložíme syrové listy, které jsme odtrhli, do nich jako do mističek naneseme dušené zelí s cibulkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.