Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě
65 min.
Ingredience
- 1kusHrušky
- 1kusJablka
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2kusyZelí čínské
- 4kusyČervená řepa
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaZázvor celý
- 3lžíceOcet Sherry
- 2lžíceVíno červené
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
25 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme na kostičky jablko a hrušku. Podle návodu uvaříme rýži. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Přilijeme drůbeží fond a krátce povaříme.
- 2Vložíme nakrájené jablko a hrušku, zamícháme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.
- 3Podélně rozpůlíme zelí a pár středových listů nakrájíme na proužky, které přidáme k rýži. Zelí naplníme rýží a půlky přiklopíme. Celé pevně zabalíme do alobalu, který máme potřený máslem.
- 4Připravené zeli vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
- 5Na tenké plátky nakrájíme uvařenou červenou řepu a vložíme do vymaštné formy. Připravíme marinádu z medu, strouhaného zázvoru, octa, hroznové šťávy, červeného vína a oleje. Marinádou zalijeme připavenou řepu a necháme 10 minut odležet.
- 6Na talíře naservírujeme řepu, na kterou rozložíme zelí nakrájené na asi 3 cm silné plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.