Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
25 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme na kostičky jablko a hrušku. Podle návodu uvaříme rýži. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Přilijeme drůbeží fond a krátce povaříme.
  • 2
    Vložíme nakrájené jablko a hrušku, zamícháme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.
  • 3
    Podélně rozpůlíme zelí a pár středových listů nakrájíme na proužky, které přidáme k rýži. Zelí naplníme rýží a půlky přiklopíme. Celé pevně zabalíme do alobalu, který máme potřený máslem.
  • 4
    Připravené zeli vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
  • 5
    Na tenké plátky nakrájíme uvařenou červenou řepu a vložíme do vymaštné formy. Připravíme marinádu z medu, strouhaného zázvoru, octa, hroznové šťávy, červeného vína a oleje. Marinádou zalijeme připavenou řepu a necháme 10 minut odležet.
  • 6
    Na talíře naservírujeme řepu, na kterou rozložíme zelí nakrájené na asi 3 cm silné plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.