Čínský pórkový salát s masem
50 min.
Ingredience
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kilogramPórek
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- 10gramůCeler - nať
- 500gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné nádoby. Víno smícháme se škrobovou moučkou, přimícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. Vínovým nálevem přelijeme nakrájené maso, dobře promícháme a necháme v lednici 60 minut.
- 2Pórek očistíme, opereme, osušíme, bílou část nakrájíme na kolečka silné 2 cm. Ve velké pánvi rozpálíme 70 ml oleje, přidáme pórek. Za občasného míchání pórek dusíme 10-15 minut a stáhneme z ohně. Smícháme dohromady sójovou omáčku, sůl, pepř, med a zalijeme teplý pórek. Opět promícháme. Ořechy opečeme na suché teflonové pánvičce a vmícháme je do pórku.
- 3V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso a za stálého míchání důkladně, ze všech stran osmažíme doměkka. Smažíme tak 15 minut. Měkké maso přelijeme přes cedník, necháme okapat a vmícháme k pórku.
- 4Hotový salát ihned porcujeme na talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.