Čínský pórkový salát s masem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné nádoby. Víno smícháme se škrobovou moučkou, přimícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. Vínovým nálevem přelijeme nakrájené maso, dobře promícháme a necháme v lednici 60 minut.
  • 2
    Pórek očistíme, opereme, osušíme, bílou část nakrájíme na kolečka silné 2 cm. Ve velké pánvi rozpálíme 70 ml oleje, přidáme pórek. Za občasného míchání pórek dusíme 10-15 minut a stáhneme z ohně. Smícháme dohromady sójovou omáčku, sůl, pepř, med a zalijeme teplý pórek. Opět promícháme. Ořechy opečeme na suché teflonové pánvičce a vmícháme je do pórku.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso a za stálého míchání důkladně, ze všech stran osmažíme doměkka. Smažíme tak 15 minut. Měkké maso přelijeme přes cedník, necháme okapat a vmícháme k pórku.
  • 4
    Hotový salát ihned porcujeme na talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.