Čínský salát se salátových okurek
15 min.
Ingredience
- 1kilogramOkurka salátová
- 100gramůKapie sterilovaná
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 30mililitrůOcet vinný
- 40gramůCukr krupice
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 60mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůOmáčka sojová světlá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mladé salátové okurky omyjeme a pokrájíme na malé salátové kostky, které dáme do misky. Houby scedíme, překrájíme na menší plátky, kapii také krájíme na malé kousky, vše přidáme do misky k okurkám.
- 2Zeleninu v mise pokapeme olejem, octem, posypeme cukrem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme sójovou omáčku, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme chilli koření a ještě promícháme.
- 3Hotový salát naporcujeme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.