Čínský salát z hlávkového zelí

20 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.
  • 2
    Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.
  • 3
    Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.