Čínský salát z hlávkového zelí
20 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyZelí hlávkové bílé
- 3litryVoda pitná
- 150gramůKapie sterilovaná
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 5kusůFeferony
- 100gramůCukr krupice
- 30mililitrůOcet rýžový
- 1kusCibule
- 130gramůŽampiony - sterilované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.
- 2Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.
- 3Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.