Císařský řízek
50 min.
Ingredience
- 2kusyPepř černý celý
- 200gramůTelecí kýta
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 4lžíceZakysaná smetana
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
455 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme.
- 2Řízky obalíme v hladké mouce a po obou stranách zprudka opečeme na másle. Podlijeme vývarem z kostí, přidáme koření a dusíme.
- 3Hotovou šťávu přecedíme, přilijeme rozšlehanou kyselou smetanu a nakonec ochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.