Císařský trhanec s dušenými švestkami
120 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 230gramůCukr krupice
- 1kilogramŠvestky
- 2kusyCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůSójový nápoj
- 4lžíceHrozinky
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1451 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
289 g
Vláknina
27 g
Cukr
187 g
Postup přípravy
- 1Očištěné švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Citróny opláchneme v horké vodě a osušíme. Jeden citrón tence oloupeme a vymačkáme. V hrnci přivedeme k varu 125 ml vody s 30 g cukru, vanilkovým cukrem, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a šťávou. Povaříme asi 3 minuty. Kůru, hřebíček a skořici vyjmeme a přidáme švestky.
- 2Na mírném ohni za občasného míchání vaříme asi 60 minut. Necháme trochu vychladnout. Kůru z druhého citrónu jemně nastrouháme.
- 3Vejce oddělíme, žloutky rozmícháme se solí, sójovým nápojem, citrónovou kůrou, moukou a vypracujeme hladké těsto.
- 4Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme 200 g cukru a vmícháme do těsta.
- 5V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něj nalijeme polovinu těsta, uhladíme a rovnoměrně posypeme 1 lžící rozinek. Trhanec pečeme na mírném ohni tak, aby spodní strana zezlátla, obrátíme a pečeme z druhé strany.
- 6Roztrháme vidličkou na sousta a uložíme do tepla. Stejně upečeme i druhý trhanec. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme s dušenými švestkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.