Císařský trhanec s dušenými švestkami

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1451 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
289 g
Vláknina
27 g
Cukr
187 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Citróny opláchneme v horké vodě a osušíme. Jeden citrón tence oloupeme a vymačkáme. V hrnci přivedeme k varu 125 ml vody s 30 g cukru, vanilkovým cukrem, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a šťávou. Povaříme asi 3 minuty. Kůru, hřebíček a skořici vyjmeme a přidáme švestky.
  • 2
    Na mírném ohni za občasného míchání vaříme asi 60 minut. Necháme trochu vychladnout. Kůru z druhého citrónu jemně nastrouháme.
  • 3
    Vejce oddělíme, žloutky rozmícháme se solí, sójovým nápojem, citrónovou kůrou, moukou a vypracujeme hladké těsto.
  • 4
    Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme 200 g cukru a vmícháme do těsta.
  • 5
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něj nalijeme polovinu těsta, uhladíme a rovnoměrně posypeme 1 lžící rozinek. Trhanec pečeme na mírném ohni tak, aby spodní strana zezlátla, obrátíme a pečeme z druhé strany.
  • 6
    Roztrháme vidličkou na sousta a uložíme do tepla. Stejně upečeme i druhý trhanec. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme s dušenými švestkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.