Citrónová pečínka
95 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová plec
- citronová marináda
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžíceSůl
- 2,5lžíceKoření Italia
- 400gramůChřest sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec omyjeme a osušíme.
- 2Připravíme si marinádu: do misky si dáme olivový olej, citronovou šťávu, utřený česnek se solí, italskou směs koření. Vše dobře promícháme.
- 3Plec na více místech nařízneme maximálně do 3 mm a směs důkladně vetřeme do masa.
- 4Maso vložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Pečeme asi 65-70 minut.
- 5Když do masa ke konci pečení píchneme špejlí, měla by vytékat čistá šťáva, tak je pečínka je hotová.
- 6Vyjmeme ji z vypnuté trouby až po 10 minutách, dáme ji na mísu a krájíme kolmo přes svalová vlákna.
- 7Pečínku nakrájíme na porce a podáváme ji s konzervovaným chřestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.