Citrónová pečínka

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec omyjeme a osušíme.
  • 2
    Připravíme si marinádu: do misky si dáme olivový olej, citronovou šťávu, utřený česnek se solí, italskou směs koření. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Plec na více místech nařízneme maximálně do 3 mm a směs důkladně vetřeme do masa.
  • 4
    Maso vložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Pečeme asi 65-70 minut.
  • 5
    Když do masa ke konci pečení píchneme špejlí, měla by vytékat čistá šťáva, tak je pečínka je hotová.
  • 6
    Vyjmeme ji z vypnuté trouby až po 10 minutách, dáme ji na mísu a krájíme kolmo přes svalová vlákna.
  • 7
    Pečínku nakrájíme na porce a podáváme ji s konzervovaným chřestem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.