Citronová šlehačka s ostružinami

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
15 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny namočíme do vody, za častého míchání rozpustíme.
  • 2
    Smetanu ušleháme spolu s moučkovým cukrem, vmícháme citronovou šťávu a kůru. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do šlehačky, naplníme do vypláchnutých pudinkových formiček a dáme na 4 hodiny chladit.
  • 3
    Víno, pomerančovou šťávu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr povaříme 10 minut, přecedíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Nakonec přidáme omyté ostružiny a necháme vychladnout.
  • 4
    Šlehačku vyklopíme z formiček a podáváme s ostružinami ve víně. Každou porci ozdobíme snítkou máty a pomerančovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.