Citronová šlehačka s ostružinami
30 min.
Ingredience
- 40gramůCukr moučkový
- 500mililitrůVíno červené
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1kusPomerančová kůra
- 1kusHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1lžíceSolamyl
- 500gramůOstružiny
- 2kusyCitrony
- 20gramůCukr vanilka
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
15 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme do vody, za častého míchání rozpustíme.
- 2Smetanu ušleháme spolu s moučkovým cukrem, vmícháme citronovou šťávu a kůru. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do šlehačky, naplníme do vypláchnutých pudinkových formiček a dáme na 4 hodiny chladit.
- 3Víno, pomerančovou šťávu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr povaříme 10 minut, přecedíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Nakonec přidáme omyté ostružiny a necháme vychladnout.
- 4Šlehačku vyklopíme z formiček a podáváme s ostružinami ve víně. Každou porci ozdobíme snítkou máty a pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.