Citronové jehněčí
45 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí kotlety
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 2kusyBobkový list
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety vykostíme, nakrájíme na plátky, maso srolujeme a ovážeme nití.
- 2Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a jehněčí maso smažíme po obou stranách cca 3 minuty. Poté sundáme z plamene a odlijeme přebytečný tuk. Pánev dáme na oheň, přilijeme vývar, víno, citronovou kůru a bobkové listy a 25 minut vaříme, dokud není maso měkké. Osolíme a opepříme omáčku.
- 3Hotový pokrm dáme na talíře, odstraníme nitě a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.