Citronové rizoto se špenátovo-bazalkovým pestem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
622 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme ve větší pánvi, poté na něm opečeme šalotky nakrájené najemno spolu se solí. Asi po čtyřech minutách přidáme utřený česnek a ještě 30 sekund smažíme. K tomuto přidáme rýži a pořádně promícháme. Po dvou minutách vlijeme víno a necháme ho vypařit. Poté přidáváme postupně zeleninový vývar, vždy když ho rýže „vypije“. Takto směs vaříme 20-25 minut. Na konci přidáme citronovou šťávu a kůru.
  • 2
    Mezitím si připravíme pesto: v mixéru smícháme špenát, bazalku a petrželku. Rozmixujeme, poté přidáme parmazán nastrouhaný najemno a promícháme. Přidáme olivový olej a dáme stranou.
  • 3
    Do ještě horkého rizota vmícháme připravené pesto. Podáváme zastříknuté olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.