Citronové rizoto se špenátovo-bazalkovým pestem
40 min.
Ingredience
- 150gramůRýže Arborio
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl mořská
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyCitronová kůra
- 40gramůŠpenát listový čerstvý
- 20gramůBazalka
- 20gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
622 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme ve větší pánvi, poté na něm opečeme šalotky nakrájené najemno spolu se solí. Asi po čtyřech minutách přidáme utřený česnek a ještě 30 sekund smažíme. K tomuto přidáme rýži a pořádně promícháme. Po dvou minutách vlijeme víno a necháme ho vypařit. Poté přidáváme postupně zeleninový vývar, vždy když ho rýže „vypije“. Takto směs vaříme 20-25 minut. Na konci přidáme citronovou šťávu a kůru.
- 2Mezitím si připravíme pesto: v mixéru smícháme špenát, bazalku a petrželku. Rozmixujeme, poté přidáme parmazán nastrouhaný najemno a promícháme. Přidáme olivový olej a dáme stranou.
- 3Do ještě horkého rizota vmícháme připravené pesto. Podáváme zastříknuté olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.