Citronové telecí řízečky
20 min.
Ingredience
- 680gramůTelecí pečeně
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 6lžicCitronová šťáva
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceRukola
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
138 mg
Cukr
356 mg
Postup přípravy
- 1Telecí řízky dlaněmi zmáčkneme a rozůlíme. Ochutíme solí a pepřem a obalíme v mouce.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej s polovinou másla. Řízky smažíme z každé strany cca 1min, vyjmeme a uchováme v troubě vyhřáté na 75C.
- 3Do pánve přilijeme víno, přidáme zbytek másla a citronvou šťávu. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme otrhané lísty bylinek a promícháme.
- 4Řízky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rozmarýnové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.