Citrusový medový koláč

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
752 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč vytřeme olejem a na dno položíme pečící papír. Margarín a 3 lžíce medu dáme do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme, dokud se nerozehřejí. Jednu lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek přimícháme do medové směsi společně s citronovou kůrou a mlékem.
  • 2
    Mouku nasypeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a přimícháme do směsi v kastrůlku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v kastrůlku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem.
  • 3
    Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbytek medu a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.