Citrusový medový koláč
55 min.
Ingredience
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySezam - semena
- 0,67hrnekMléko odtučněné
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 4lžíceMed včelí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,25hrnekMargarín
- 4lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaMouka pšeničná - Semolina
- 0,5lžičkaNové koření mleté
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
752 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč vytřeme olejem a na dno položíme pečící papír. Margarín a 3 lžíce medu dáme do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme, dokud se nerozehřejí. Jednu lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek přimícháme do medové směsi společně s citronovou kůrou a mlékem.
- 2Mouku nasypeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a přimícháme do směsi v kastrůlku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v kastrůlku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem.
- 3Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbytek medu a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.