Cizrna s anglickou slaninou
65 min.
Ingredience
- 1000gramůCizrna
- 200gramůPórek
- 120gramůCibule
- 50gramůAnglická slanina
- 30gramůSádlo škvařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 80gramůCeler - nať
- 300gramůMrkev kořen
- 1500mililitrůVoda pitná
- 0,33lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu necháme den před přípravou máčet ve studené vodě.
- 2Celer, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 1500 ml vody, nasypeme do ní cizrnu, na proužky nakrájenou slaninu a zeleninu. Ochutíme majoránkou, opepříme a osolíme. Směs vaříme na mírném ohni do změknutí cizrny a vyvaření většiny vody.
- 3Po uvaření vyjmeme slaninu. Vařenou zeleninu s cizrnou rozmixujeme na kaši, dle chuti dosolíme a dopepříme. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na rozpáleném sádle.
- 4Cizrnovou kaši přendáme do zapékací mísy, posypeme osmaženou slaninou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme asi 5 minut zapékat v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.