Cizrna s jehněčím masem po indicku
70 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí maso
- 2lžíceCizrna
- 2kusyCibule
- 10kusůChilli paprička zelená
- 6stroužkůČesnek
- 25mililitrůKurkuma
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůKoriandr čerstvý
- 100mililitrůTuk
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kusZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
82 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu necháme louhovat 3 hodiny. Maso zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Když je cizrna vylouhovaná, nameleme ji společně s uvařenými kousky masa.
- 2Nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, zelené chilli a pár lístků koriandru. Koření nadrtíme. Směs masa a cizrny smícháme společně s kořením a opět umeleme, dokud nevznikne jemná pasta.
- 3Zalijeme vejcem, promícháme a osolíme. Směs rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které ještě uhněteme společně s částí předem nakrájené cibule a zbytkem koření. Ze směsi uhněteme kuličky, které osmažíme na oleji. Podáváme horké, ozdobené zbytky cibule a koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.