Cizrna s jehněčím masem po indicku

70 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
82 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu necháme louhovat 3 hodiny. Maso zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Když je cizrna vylouhovaná, nameleme ji společně s uvařenými kousky masa.
  • 2
    Nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, zelené chilli a pár lístků koriandru. Koření nadrtíme. Směs masa a cizrny smícháme společně s kořením a opět umeleme, dokud nevznikne jemná pasta.
  • 3
    Zalijeme vejcem, promícháme a osolíme. Směs rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které ještě uhněteme společně s částí předem nakrájené cibule a zbytkem koření. Ze směsi uhněteme kuličky, které osmažíme na oleji. Podáváme horké, ozdobené zbytky cibule a koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.