Cizrna s rajčaty

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
20 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme promytou cizrnu do vody. Druhý den ji scedíme a dáme vařit do 2 l čisté vody. Vaříme skoro doměkka, potom ji scedíme.
  • 2
    V hluboké pánvi na rozpáleném oleji s máslem osmažíme z každé strany krajíc chleba.
  • 3
    Vyndáme ho z omastku a místo něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli
  • 4
    dorůžova. K cibuli přidáme drobně pokrájená oloupaná rajčata, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme. Když jsou rajčata rozvařená, přidáme cizrnu, rozdrcený česnek, žloutek z natvrdo uvařeného vejce, posekaný uvařený bílek, osmažený chléb, sůl a 1-2 dl vody. Promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 30-40 minut.
  • 5
    Pokud by se nám voda během vaření vydusila, přilijeme ji podle potřeby a dosolíme dle chuti.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.