Cizrna s rajčaty
110 min.
Ingredience
- 1krajícChléb celozrnný pšeničný
- 400gramůCizrna
- 200gramůRajčata
- 2litryVoda pitná
- 100gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
20 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme promytou cizrnu do vody. Druhý den ji scedíme a dáme vařit do 2 l čisté vody. Vaříme skoro doměkka, potom ji scedíme.
- 2V hluboké pánvi na rozpáleném oleji s máslem osmažíme z každé strany krajíc chleba.
- 3Vyndáme ho z omastku a místo něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli
- 4dorůžova. K cibuli přidáme drobně pokrájená oloupaná rajčata, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme. Když jsou rajčata rozvařená, přidáme cizrnu, rozdrcený česnek, žloutek z natvrdo uvařeného vejce, posekaný uvařený bílek, osmažený chléb, sůl a 1-2 dl vody. Promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 30-40 minut.
- 5Pokud by se nám voda během vaření vydusila, přilijeme ji podle potřeby a dosolíme dle chuti.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.