Cizrnová polévka
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůCizrna
- 2decilitryOlej olivový
- 200mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
57 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
23 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Necháme minimálně 12 hodin namáčet cizrnu, potom ji důkladně propláchneme.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme cizrnu. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 1 hodinu. Přidáme trochu citronové šťávy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 11. 2019
Cizrnová polévka
Cizrnová polévka je moje srdeční záležitost - 😉 - Došlo to tak daleko, že na Štědrý den vařím polévky dvě: ano, rybí a cizrnovou. V zásadě se shodujeme na receptu. Já jen dávám navíc kořenovou zeleninu, část vařené cizrny odeberu v celku, zbytek s kořenovkou rozmixuji na krém a vložím onu celou cizrnu.Strouhnu zlehka zázvoru a citronové kůry, završím špetkou (kdo má jak rád - nemusí vůbec být) kurkumy.
Koření obměňuji plde situace či ročního období!
Dobrou Chuť.