Cizrnová polévka

70 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
57 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
23 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme minimálně 12 hodin namáčet cizrnu, potom ji důkladně propláchneme.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme cizrnu. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 1 hodinu. Přidáme trochu citronové šťávy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 11. 2019
Cizrnová polévka
Cizrnová polévka je moje srdeční záležitost - 😉 - Došlo to tak daleko, že na Štědrý den vařím polévky dvě: ano, rybí a cizrnovou. V zásadě se shodujeme na receptu. Já jen dávám navíc kořenovou zeleninu, část vařené cizrny odeberu v celku, zbytek s kořenovkou rozmixuji na krém a vložím onu celou cizrnu.Strouhnu zlehka zázvoru a citronové kůry, završím špetkou (kdo má jak rád - nemusí vůbec být) kurkumy. Koření obměňuji plde situace či ročního období! Dobrou Chuť.