Cizrnová rajská pomazánka
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 3lžičkyLněné semínko
- 180gramůCizrna
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOcet vinný
- 5lžicVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1lžíceLibeček
- 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou cizrnu uvaříme v té samé vodě, ve které se namáčela. Vaříme 30 minut.
- 2Scedíme a mixujeme v mixéru. Přilijeme olivový olej a rajský protlak. Přikapeme ocet. Okořeníme sójovou omáčkou, libečkem a přisolíme.
- 3Horkou vodou spaříme nakrájenou cibulku a vsypeme do mixéru. Můžeme ředit horkou vodou. Máme-li rozmixováno do hladké konzistence, přidáme drcené nebo mleté lněné semínko.
- 4Mažeme na pečivo a zdobíme plátky zeleniny. Podle velikosti pečiva pomazánka vystačí na 6 až 8 porcí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.