Cizrnový salát se žampiony
40 min.
Ingredience
- 30gramůCizrna
- 300mililitrůVoda pitná
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůCibule
- 5gramůOlej rostlinný
- 150gramůPaprika zelená
- 70gramůRajčata
- 40gramůŠunka krůtí
- 30gramůSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou cizrnu uvaříme v téže vodě doměkka.
- 2Očištěné papriky nakrájíme na proužky, žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme.
- 3V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku, žampiony a papriky. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme doměkka.
- 4Po chvíli přidáme na kostky nakrájená rajčata a nakonec vmícháme vařenou cizrnu. Vše už jen prohřejeme.
- 5Při podávání pokrm ozdobíme listy hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.