Cizrnový sendvič se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 250gramůCizrna konzervovaná
- 100gramůMajonéza
- 2kusyCibule
- 100gramůArtyčoky sterilované
- 1lžíceDroždí
- 1lžičkaMořské řasy sušené
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8krajícůToastový chléb - tmavý
- 2kusyRajčata
- 4kusyOkurky nakládané
- 0,25kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu vyklopíme z konzervy a necháme okapat. Vidličkou ji rozmačkáme a dohladka rozetřeme s majonézou. Do vzniklého pyré vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a na kousky nakrájené artyčoky. Dochutíme čerstvým droždím, sójovou omáčkou, sušenou mořskou řasou, solí a pepřem.
- 2Toastový chléb nasucho opečeme.
- 3Druhou oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata a okurky nakrájíme na plátky.
- 4Polovinu opečených krajíčků chleba potřeme cizrnovou pastou, zbylé krajíčky obložíme cibulí, rajčaty, okurkami a listy salátu. Přiklopíme na potřené krajíčky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.