Čočka
50 min.
Ingredience
- 300gramůČočka jedlá
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
31 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přebranou a propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou jen tolik, aby byla čočka ponořená. Vaříme na mírném plameni a podle potřeby přiléváme vodu.
- 2V mezičase oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když cibule zesklovatí, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout.
- 3Když je čočka téměř měkká, vmícháme cibulovou směs a dovaříme. Čočku osolíme, okyselíme a přidáme cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.