Čočka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
31 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou a propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou jen tolik, aby byla čočka ponořená. Vaříme na mírném plameni a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 2
    V mezičase oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když cibule zesklovatí, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout.
  • 3
    Když je čočka téměř měkká, vmícháme cibulovou směs a dovaříme. Čočku osolíme, okyselíme a přidáme cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.