Čočka na kyselo
50 min.
Ingredience
- 500gramůČočka jedlá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
38 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme a dobře propláchneme. Necháme máčet ve studené vodě asi 3 hodiny.
- 2Pak ji v téže vodě pozvolna vaříme doměkka. Přidáme 1 bobkový list.
- 3Připravíme si jíšku tak, že rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme mouku a dorůžova osmahneme.
- 4Na jíšku scedíme vodu z uvařené čočky, promícháme a necháme krátce povařit. Přidáme čočku a dovaříme.
- 5Čočku osolíme, přilijeme ocet a dochutíme cukrem. Vyjmeme bobkový list.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 1. 2016
Čočka nakyselo
Recept jsem vyzkoušela, povedl se a mohu jen doporučit. Je jednoduchý a levný. Moc nám tato čočka chutnala. Určitě ještě vyzkoušíme. Většinou jsme čočku měli jednou do roka na Nový rok u tchýně. Teď budeme jíst i častěji 😁
jelito
pá 24. 6. 2016
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo podle babičky, opravdová dobrota!😉