Čočka nakyselo s vejcem
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 15mililitrůOcet vinný
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůJíška instantní
- 220gramůČočka velkozrnná předvařená
- 10gramůMáslo čerstvé
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
775 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou nebo předvařenou čočku osolíme a dáme vařit. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přidáme k čočce, po patnácti minutách čočku okyselíme octem, opepříme, zahustíme instantní jíškou a dovaříme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky.
- 2Čočku upravíme na talíře a povrch ozdobíme čtvrtkami vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Čočka nakyselo s vejcem
Teprve po tom, až jsem začala připravovat čočku sama, mi čočka na kyselo s vejcem zachutnala a i tento recept je vhodnou variantou, kterou vám mohu doporučit. Čočku jedl i náš malý syn – sice jen trošku, aby ho nebolelo bříško, ale chutnala mu.