Čočka nakyselo se smetanou
35 min.
Ingredience
- 250gramůČočka jedlá
- 1kusBobkový list
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
38 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočenou čočku uvaříme ve stejné vodě do měkka s kouskem bobkového listu. Měkkou čočku osolíme a okyselíme.
- 2Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, vlijeme na čočku a chvíli povaříme.
- 3Podáváme se sázenými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Čočka nakyselo se smetanou
Zajímavý recept na čočku na kyselo. Stačí přidat smetanu a vykouzlíte další variantu, která vám školní kuchyni rozhodně nepřipomene. Čočku na kyselo se smetanou mohu jen doporučit.