Čočka nakyselo se smetanou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
38 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočenou čočku uvaříme ve stejné vodě do měkka s kouskem bobkového listu. Měkkou čočku osolíme a okyselíme.
  • 2
    Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, vlijeme na čočku a chvíli povaříme.
  • 3
    Podáváme se sázenými vejci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Čočka nakyselo se smetanou
Zajímavý recept na čočku na kyselo. Stačí přidat smetanu a vykouzlíte další variantu, která vám školní kuchyni rozhodně nepřipomene. Čočku na kyselo se smetanou mohu jen doporučit.