Čočka s hráškem

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
7 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si přebereme šálek čočky, promyjeme, dáme do kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody. Šálek zeleného suchého hrášku promyjeme, dáme do druhého kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody a též ho necháme do druhého dne namočený.
  • 2
    Druhý den do čočky přidáme majoránku, bobkový list a polovinu dávky soli. Očistíme a omyjeme mrkev. Hrách osolíme zbylou solí, přidáme mrkev a luštěniny pomalu pod pokličkou vaříme každé zvlášť.
  • 3
    Očistíme cibule s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova.
  • 4
    Uvařené luštěniny smícháme s usmaženou cibulkou a česnekem. Dochutíme solí i majoránkou (1 lžička), vyjmeme bobkový list i mrkev, přimícháme 1 lžíci olivového oleje a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.