Čočka s hráškem
55 min.
Ingredience
- 1šálekČočka velkozrnná
- 1šálekHrách
- 5decilitrůVoda pitná
- 2lžičkyMajoránka
- 2lžičkySůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
7 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem si přebereme šálek čočky, promyjeme, dáme do kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody. Šálek zeleného suchého hrášku promyjeme, dáme do druhého kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody a též ho necháme do druhého dne namočený.
- 2Druhý den do čočky přidáme majoránku, bobkový list a polovinu dávky soli. Očistíme a omyjeme mrkev. Hrách osolíme zbylou solí, přidáme mrkev a luštěniny pomalu pod pokličkou vaříme každé zvlášť.
- 3Očistíme cibule s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova.
- 4Uvařené luštěniny smícháme s usmaženou cibulkou a česnekem. Dochutíme solí i majoránkou (1 lžička), vyjmeme bobkový list i mrkev, přimícháme 1 lžíci olivového oleje a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.