Čočka s uzeninou po španělsku
70 min.
Ingredience
- 2kusyBobkový list
- 80gramůKlobása Chorizo
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1krajícChléb konzumní
- 75gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 90mililitrůVývar zeleninový
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůČočka velkozrnná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
855 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou čočku vložíme do kastrolu s 1 litrem vody, přidáme bobkový list, nakrájenou klobásu a vše zvolna vaříme 35-40 minut, dokud čočka nezměkne.
- 2V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje smažíme na plátky nakrájený česnek asi 30 vteřin. Vyjmeme na mističku a v pánvi opečeme 1 krajíček chleba po obou stranách dozlatova. Topinku rozlámeme na kousky a spolu s česnekem a solí rozmixujeme na hrubou drobenku. Drobenku můžeme připravit i v kuchyňském robotu.
- 3Uvařenou čočku scedíme a v kastrole promícháme s drobenkou.
- 4Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na silnější proužky nakrájenou slaninu. Restujeme asi 4 minuty. Zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou a restujeme ještě 1 minutu.
- 5Zalijeme vývarem (nebo vodou), přivedeme k varu, osolíme a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.
- 6Potom do směsi vmícháme čočku s klobásou a pokrm jen prohřejeme.