Čočka s uzeninou po španělsku

70 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
855 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou čočku vložíme do kastrolu s 1 litrem vody, přidáme bobkový list, nakrájenou klobásu a vše zvolna vaříme 35-40 minut, dokud čočka nezměkne.
  • 2
    V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje smažíme na plátky nakrájený česnek asi 30 vteřin. Vyjmeme na mističku a v pánvi opečeme 1 krajíček chleba po obou stranách dozlatova. Topinku rozlámeme na kousky a spolu s česnekem a solí rozmixujeme na hrubou drobenku. Drobenku můžeme připravit i v kuchyňském robotu.
  • 3
    Uvařenou čočku scedíme a v kastrole promícháme s drobenkou.
  • 4
    Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na silnější proužky nakrájenou slaninu. Restujeme asi 4 minuty. Zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou a restujeme ještě 1 minutu.
  • 5
    Zalijeme vývarem (nebo vodou), přivedeme k varu, osolíme a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.
  • 6
    Potom do směsi vmícháme čočku s klobásou a pokrm jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
po 20. 1. 2014
zajimave