Čočka se zeleninou na slanině

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.