Čočka se zeleninou na slanině
45 min.
Ingredience
- 250gramůČočka jedlá
- 250gramůZeleninová směs čínská - mražená
- 1kusCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 3lžíceKečup bezlepkový
- 1lžíceBazalka
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej stolní
- 4kusyPárky bezlepkové
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.