Čočková kaše s kroupami a jarní cibulkou
130 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůKroupy ječné
- 200gramůČočka velkozrnná
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaMajoránka
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Kroupy dobře promyjeme, dáme do rendlíku, přilijeme 6 dl vody s 0,5 lžičkou soli, přidáme bobkový list a kroupy uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 1 hodinu.
- 2Čočku přebereme, promyjeme, dáme do hrnce a zalijeme 5 dl vody. Necháme ji asi hodinu namočenou, pak ji přivedeme k varu a pomalu ji vaříme 10 minut. Pak vodu scedíme, přilijeme čerstvou vodu (4 dl), přidáme 1 lžičku soli, 1 lžičku majoránky, 2 stroužky česneku. Čočku vaříme doměkka dalších 30-35 minut.
- 3Uvařené kroupy a čočku scedíme z přebytečné vody, z krup vyjmeme bobkový list, z čočky vyjmeme uvařený česnek a společně je promícháme. Vzniklou kaši dochutíme prolisovaným česnekem (2 stroužky), případně dochutíme solí.
- 4Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli krátce osmažíme dorůžova.
- 5Kaši rozdělíme na talíře, přelijeme omastkem s cibulkou, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.