Čočková kaše s kroupami a jarní cibulkou

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
480 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy dobře promyjeme, dáme do rendlíku, přilijeme 6 dl vody s 0,5 lžičkou soli, přidáme bobkový list a kroupy uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 1 hodinu.
  • 2
    Čočku přebereme, promyjeme, dáme do hrnce a zalijeme 5 dl vody. Necháme ji asi hodinu namočenou, pak ji přivedeme k varu a pomalu ji vaříme 10 minut. Pak vodu scedíme, přilijeme čerstvou vodu (4 dl), přidáme 1 lžičku soli, 1 lžičku majoránky, 2 stroužky česneku. Čočku vaříme doměkka dalších 30-35 minut.
  • 3
    Uvařené kroupy a čočku scedíme z přebytečné vody, z krup vyjmeme bobkový list, z čočky vyjmeme uvařený česnek a společně je promícháme. Vzniklou kaši dochutíme prolisovaným česnekem (2 stroužky), případně dochutíme solí.
  • 4
    Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli krátce osmažíme dorůžova.
  • 5
    Kaši rozdělíme na talíře, přelijeme omastkem s cibulkou, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.