Čočková polévka s vínem
35 min.
Ingredience
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaProvensálské koření
- 250mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůČočka jedlá
- 200gramůKlobása Dunajská
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
23 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vývar, přidáme čočku, na kousky pokrájenou klobásu, provensálské koření a víno. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a aspoň 20 minut povaříme.
- 2Obsah hrnce nyní přeneseme do mixéru, vše umixujeme do hladka, vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a ještě dvě minutky povaříme. Následně můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.