Čočková polévka se zaječím masem
80 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 200gramůČočka jedlá
- 300gramůZaječí maso
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 30gramůSlanina vepřová
- 2kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou čočku krátce povaříme v téže vodě a vodu potom slijeme. Čočku zalijeme vývarem.
- 2Očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na části másla, přidáme k čočce a chvíli povaříme. Měkkou čočku prolisujeme sítem.
- 3Na zbylém másle a na slanině osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a omyté zaječí maso, přidáme celý pepř, bobkový list, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
- 4Měkké maso rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a vmícháme k čočce zředěné vývarem. Podle chuti osolíme.
- 5Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.