Čočková polévka se zelím

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebereme a na několik hodin namočíme do studené vody čočku.
  • 2
    Vodu potom slijeme, čistou horkou vodou zalijeme čočku a vaříme zvolna.
  • 3
    K poloměkké přidáme nakrájené zelí na nudličky a dovaříme.
  • 4
    Tmavou jíškou připravené z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky zahustíme polévku, povaříme, dle chuťi osolíme, okyselíme a zjemníme kyselou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.