Čočková pomazánka s celerem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Od večera namočenou čočku uvaříme tak, aby byla rozvařená, vaříme asi 50 minut. Uvařenou scedíme a necháme vychladnout. Mrkev a celer oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme kmín, drobně nasekanou chilli papričku a pomerančovou šťávu z 1 ks pomeranče. Promícháme, přisypeme připravenou čočku, podle chuti posypeme solí, pepřem, znovu promícháme a natíráme na celozrnný chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.