Čočková s rajčatovým protlakem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme na dvě hodiny máčet. Přidáme nakrájenou cibuli, kousek kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme nastrouhanou zeleninu.
  • 2
    Když je čočka změklá prolisujeme jí a zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme protlak a povaříme ještě asi 10 minut.
  • 3
    Polévku zjemníme mlékem, osolíme a posypeme petrželkou.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.