Čočková s rajčatovým protlakem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPetržel - nať
- 200gramůČočka jedlá
- 1250mililitrůVoda pitná
- 3lžíceZelenina kořenová
- 1špetkaSůl
- 0,13litrMléko polotučné
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1plátekAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme na dvě hodiny máčet. Přidáme nakrájenou cibuli, kousek kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme nastrouhanou zeleninu.
- 2Když je čočka změklá prolisujeme jí a zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme protlak a povaříme ještě asi 10 minut.
- 3Polévku zjemníme mlékem, osolíme a posypeme petrželkou.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.