Čočkový dip
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceKmín římský
- 200gramůČočka červená
- 1lžíceKari pasta červená
- 200mililitrůMléko kokosové
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1kusZázvor celý
- 4plátkyChléb Pita
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno pokrájíme cibuli, česnek, chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Opekáme na slunečnicovém oleji s římským kmínem přibližně 5 minut. Přidáme 400 ml vody, červenou čočku, kari pastu, zakryjeme a vaříme do měkka cca 15 minut. Po přilití 200 ml kokosového mléka povaříme do zhoustnutí, musíme ale počítat s tím, že při chladnutí směs ještě zahoustne. Po odstavení vmícháme hrst sekaného čerstvého koriandru a citronovou šťávu, můžeme dosolit. Přílohou bývá arabský chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.