Čočkový dip

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno pokrájíme cibuli, česnek, chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Opekáme na slunečnicovém oleji s římským kmínem přibližně 5 minut. Přidáme 400 ml vody, červenou čočku, kari pastu, zakryjeme a vaříme do měkka cca 15 minut. Po přilití 200 ml kokosového mléka povaříme do zhoustnutí, musíme ale počítat s tím, že při chladnutí směs ještě zahoustne. Po odstavení vmícháme hrst sekaného čerstvého koriandru a citronovou šťávu, můžeme dosolit. Přílohou bývá arabský chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.