Čočkový salát s chilli
54 min.
Ingredience
- 125gramůČočka červená
- 250mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusChilli paprička
- 85gramůŠunka lázeňská
- 1kusCibulka jarní
- 1kusVejce slepičí
- Zálivka
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaCukr třtinový
- 2lžíceŘeřicha
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebranou, dobře promytou hnědou čočku dáme do mísy, zalijeme ji vodou a necháme 1-2 hodiny namočenou. pak vodu slijeme, čočku dáme do kastrólu, zalijeme ji čistou vodou, přidáme k ní majoránku očištěný stroužek česneku a uvaříme ji doměkka. Vaříme ji přibližně 20-25 minut. Uvařenou čočku přes síto propláchneme a odkapanou dáme do mísy.
- 2Omytou oranžovou papriku a větší chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jim semínka s žebry. Papriku a šunku nakrájíme na stejné tenké proužky a chilli papričku na tenké nudličky. Jarní očištěnou a omytou cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Natvrdo uvařené vejce(vaříme ho 9 minut) rozkrájíme na čtvrtky.
- 3Připravíme si zálivku: v misce dobře promícháme 2 lžičky olivového oleje s 1 lžičkou dijónské hořčice, špetkou soli, špetkou pepře a špetkou cukru.
- 4Do mísy s čočkou přidáme všechny okrájené ingredience, zálivku a salát dobře promícháme. Nakonec salát ozdobíme čtvrkami vejce a čerstvou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.