Čočkový salát s estragonem
20 min.
Ingredience
- 400gramůČočka červená
- 100mililitrůOcet vinný červený
- 100mililitrůVíno červené
- 40gramůHořčice
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 300gramůCibule
- 30gramůPetržel kudrnka
- 15gramůEstragon
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 1200mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Červená čočka se nemusí namáčet, takže ji jen propláchneme pod tekoucí vodou, rovnou nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka. Stačí vařit jen 10 minut, aby se nerozpadla. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku a estragon posekáme najemno.
- 2Scezenou vařenou čočku nasypeme do mísy a přisypeme cibuli. Petrželku s estragonem zalijeme octem, vínem, přidáme hořčici, worcester, sůl, pepř, cukr, promícháme a tímto dresinkem zalijeme čočku, promícháme a necháme uležet.
- 3Takto připravený čočkový salát je vhodný ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.