Čočkový salát s uzenou makrelou a pomerančem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém rendlíku vaříme asi 30 minut doměkka zelenou čočku.
  • 2
    Mezitím uzenou makrelu zbavíme kůže, vykostíme a rozebereme na větší kousky tak, aby nám zůstalo asi 400 g čistého masa. Dále nad miskou oloupeme malé pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky. Vykapanou šťávu zachytíme do misky.
  • 3
    Na dresink ušleháme slunečnicový olej, smetanový křen a pomerančovou šťávu se solí a pepřem, do hotového dresinku přimícháme slitou uvařenou čočku a necháme 15-20 minut rozležet.
  • 4
    Na misky rozložíme řeřichu, pomerančovou dužinu a kousky makrely. Na tento základ lžící navrstvíme čočku s dresinkem a hotový salát servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.