Čočkový salát s uzenou makrelou a pomerančem
60 min.
Ingredience
- 50gramůČočka zelená Puy
- 1kusMakrela uzená
- 4kusyPomeranče
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 4lžíceKřen smetanový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 170gramůŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V malém rendlíku vaříme asi 30 minut doměkka zelenou čočku.
- 2Mezitím uzenou makrelu zbavíme kůže, vykostíme a rozebereme na větší kousky tak, aby nám zůstalo asi 400 g čistého masa. Dále nad miskou oloupeme malé pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky. Vykapanou šťávu zachytíme do misky.
- 3Na dresink ušleháme slunečnicový olej, smetanový křen a pomerančovou šťávu se solí a pepřem, do hotového dresinku přimícháme slitou uvařenou čočku a necháme 15-20 minut rozležet.
- 4Na misky rozložíme řeřichu, pomerančovou dužinu a kousky makrely. Na tento základ lžící navrstvíme čočku s dresinkem a hotový salát servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.