Čočkový salát s uzenou rybou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
13 g
Cukr
764 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vodě vaříme 20 až 30 minut čočku. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat a vychladnout.
  • 2
    Saláty rozebereme na listy, očistíme a opláchneme, necháme okapat.
  • 3
    Oškrábeme omytou mrkev, oloupeme šalotku a nakrájíme na kostičky,
  • 4
    kopr jemně nasekáme.
  • 5
    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme ocet a nastrouhaný křen, podle chuti přidáme sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olivový olej.
  • 6
    Talíře, případně velkou mísu, vyložíme listy salátu. Na ně dáme na kousky nakrájenou uzenou rybu - makrela nebo tuňák - čočku, mrkev a šalotku. Vše posypeme nasekaným koprem a pokapeme zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.