Čočkový salát s uzenou rybou
60 min.
Ingredience
- 150gramůČočka jedlá
- 1kusČekanka
- 50gramůSalát Polníček
- 2kusyŠalotka
- 1kusMrkev kořen
- 300gramůMakrela uzená
- 4lžíceOcet vinný
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaKřen strouhaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstKopr čerstvý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
13 g
Cukr
764 mg
Postup přípravy
- 1Do vroucí vodě vaříme 20 až 30 minut čočku. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat a vychladnout.
- 2Saláty rozebereme na listy, očistíme a opláchneme, necháme okapat.
- 3Oškrábeme omytou mrkev, oloupeme šalotku a nakrájíme na kostičky,
- 4kopr jemně nasekáme.
- 5Zálivku připravíme tak, že rozmícháme ocet a nastrouhaný křen, podle chuti přidáme sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olivový olej.
- 6Talíře, případně velkou mísu, vyložíme listy salátu. Na ně dáme na kousky nakrájenou uzenou rybu - makrela nebo tuňák - čočku, mrkev a šalotku. Vše posypeme nasekaným koprem a pokapeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.