Čokokoláč
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůKakao - prášek
- 2kusyVejce slepičí
- Na krém
- 250gramůMascarpone
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 100gramůCukr moučka
- 80gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
44 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a dobře rozmícháme, poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto necháme v lednici půl hodiny vychladit.
- 3V mezičase připravíme hladkou náplň z mascarpone, cukru a tvarohu. Do níplně vmícháme čokoládu nalámanou na malé kousky.
- 4Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části. Z větší části vyválíme kolo, kterým vyložíme dno i boky formy. Do formy poté vlijeme náplň, uhladíme a překryjeme kolem, které jsme vyváleli ze zbylého těsta.
- 5Koláč vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme. Koláč uchováváme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.