Čokokoláč

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
44 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a dobře rozmícháme, poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto necháme v lednici půl hodiny vychladit.
  • 3
    V mezičase připravíme hladkou náplň z mascarpone, cukru a tvarohu. Do níplně vmícháme čokoládu nalámanou na malé kousky.
  • 4
    Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části. Z větší části vyválíme kolo, kterým vyložíme dno i boky formy. Do formy poté vlijeme náplň, uhladíme a překryjeme kolem, které jsme vyváleli ze zbylého těsta.
  • 5
    Koláč vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme. Koláč uchováváme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.