Čokoládová buchta s kandovaným ovocem
100 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusBrambory
- 200mililitrůVoda pitná
- 75gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 430gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 50gramůČokoláda 70% kakao
- 50gramůKandované ovoce
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Bramboru si klasicky uvaříme a poté ji najemno nastrouháme. Vlažné mléko, rozpuštěné máslo, nastrouhanou bramboru, cukr, vejce, sůl, tresť, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce a na kousky nalámanou čokoládu a necháme program pokračovat.
- 2Po upečení buchtu vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.