Čokoládová hnízdečka
37 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 50gramůCukr třtinový
- 50gramůCukr krupice
- 30gramůKakao - prášek
- 40gramůČokoláda hořká
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 25kusůOplatky dortové
- 0,5lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
998 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi za stálého míchání opražíme cukr a mandlové lupínky. Pánev odstavíme a přidáme hořkomléčnou čokoládu, kakao a instantní kávu.
- 2Z bílků a soli ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do směsi.
- 3Oplatky o velikosti 5 cm rozložíme na plech a na každou dáme malou hromádku těsta.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 22 minut. Necháme vychladnout, dáme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.