Čokoládová jelítka
45 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůČokoláda hořká
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceDžem rybízový
- 100gramůMandle
- 1špetkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Utřeme žloutek, vejce a čokoládu, přidáme koření a strouhané mandle.
- 2Když je těsto příliš řídké, zahustíme je mletými piškoty.
- 3Do těsta zapracujeme džem a můžeme ještě přidat 20g sekaných mandlí.
- 4Na plechu s pečícím papírem tvoříme malá jelítka, konce ozdobíme kousky mandle, jako špejle u jelit.
- 5Potřeme bílkem a pečeme v mírné troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.