Čokoládová roláda s višněmi

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
664 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do misky a posypeme moučkovým cukrem. Čokoládu nastrouháme a odložíme stranou.
  • 2
    V míse utřeme žloutky s cukrem. Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pak do něj postupně přimícháme 2 lžíce cukru. Hotový sníh opatrně zamícháme do žloutkové směsi a nakonec přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládou.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut.
  • 4
    Utěrku rozprostřeme na vál a poprášíme ji moučkovým cukrem, vyklopíme na ni piškot a ještě horký srolujeme a necháme vychladnout.
  • 5
    Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu. Višně rozmačkáme s cukrem a rozmixujeme na pyré.
  • 6
    Želatinu vložíme do hrnku a na mírném teple ji rozpustíme a pak přimícháme do višňového pyré. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a zbytkem cukru do tuha a pak smícháme s višňovým pyré.
  • 7
    Piškot opatrně rozvineme a pomažeme višňovou směsí, pak znovu zarolujeme a roládu posypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.