Čokoládová roláda s višněmi
40 min.
Ingredience
- 300gramůVišně
- 2lžíceCukr moučkový
- 175gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyŽelatina bílá plátky
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceKakao
- 75gramůČokoláda hořká
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
664 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Višně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do misky a posypeme moučkovým cukrem. Čokoládu nastrouháme a odložíme stranou.
- 2V míse utřeme žloutky s cukrem. Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pak do něj postupně přimícháme 2 lžíce cukru. Hotový sníh opatrně zamícháme do žloutkové směsi a nakonec přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládou.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut.
- 4Utěrku rozprostřeme na vál a poprášíme ji moučkovým cukrem, vyklopíme na ni piškot a ještě horký srolujeme a necháme vychladnout.
- 5Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu. Višně rozmačkáme s cukrem a rozmixujeme na pyré.
- 6Želatinu vložíme do hrnku a na mírném teple ji rozpustíme a pak přimícháme do višňového pyré. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a zbytkem cukru do tuha a pak smícháme s višňovým pyré.
- 7Piškot opatrně rozvineme a pomažeme višňovou směsí, pak znovu zarolujeme a roládu posypeme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.