Čokoládová vánoční hvězda

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
943 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme máslo s cukrem, potom přimícháme vejce, rum, smetanu a strouhanou pomerančovou kůru, mouku, solamyl, mleté lískové oříšky, skořici, mletý hřebíček a vymícháme hladké těsto.
  • 2
    Formu ve tvaru hvězdy vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Po upečení formu vyjmeme a hvězdu necháme vychladnout.
  • 3
    V kastrůlku smícháme borůvkový džem se slivovicí a vymícháme hladkou hmotu. Vychladlou hvězdu podélně rozkrojíme a spodní část bohatě potřeme borůvkovou směsí a přiklopíme vrchním dílem.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a hvězdu rozpuštěnou čokoládou celou potřeme. Pistácie nasekáme a vánoční hvězdu jimi posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.