Čokoládová vánoční hvězda
70 min.
Ingredience
- Náplň a poleva
- 250gramůMarmeláda borůvková
- 4lžíceSlivovice
- 200gramůČokoláda hořká
- 80gramůPistácie
- 250gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- Těsto
- 250gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 3lžíceRum
- 1lžícePomerančová kůra
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůSolamyl
- 50gramůOřechy lískové
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1lžíceHera
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
943 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s cukrem, potom přimícháme vejce, rum, smetanu a strouhanou pomerančovou kůru, mouku, solamyl, mleté lískové oříšky, skořici, mletý hřebíček a vymícháme hladké těsto.
- 2Formu ve tvaru hvězdy vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Po upečení formu vyjmeme a hvězdu necháme vychladnout.
- 3V kastrůlku smícháme borůvkový džem se slivovicí a vymícháme hladkou hmotu. Vychladlou hvězdu podélně rozkrojíme a spodní část bohatě potřeme borůvkovou směsí a přiklopíme vrchním dílem.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a hvězdu rozpuštěnou čokoládou celou potřeme. Pistácie nasekáme a vánoční hvězdu jimi posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.