Čokoládové bábovičky se zázvorem
35 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr moučkový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 30mililitrůMléko polotučné
- 20gramůZázvor mletý
- 8gramůPepř černý mletý
- 120mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na menší kousky, čtvrtinu odložíme zatím stranou, zázvor nastrouháme na jemno. Většinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Do misky vložíme žloutky, přisypeme 60 gramů cukru a vyšleháme. Přidáme mouku, špetku soli, rozpuštěnou čokoládu, mléko a vymícháme. Nakonec opatrně zašleháme sníh z bílků.
- 2Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme zázvor, mletý pepř, 40 gramů cukru a vaříme, až bude tekutina mít konzistenci sirupu. Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout, přidáme zbylou čokoládu a mícháme, dokud se neroztaví.
- 3Do studených formiček vymazaných máslem nalijeme polovinu čokoládové hmoty, doprostřed nalijeme zázvorový sirup tak, aby se nerozlil ke stěnám formiček, ale zůstal uprostřed, zalijeme druhou polovinou čokoládové hmoty. Bábovičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Jsou-li bábovičky upečené poznáme tak, že povrch začne trochu praskat.
- 4Upečené bábovičky vyklopíme opatrně z formiček a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.