Čokoládové briošky pro alergiky na laktózu

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme mouku (dvě lžíce schováme stranou na pomoučnění válu) a sůl, přidáme cukr. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme.
  • 2
    15 g pokrájeného změklého margarínu rozpustíme v kastrolu a rozšleháme v něm vejce. Přelijeme do mísy k moučné směsi, robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto.
  • 3
    Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o síle asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého margarínu (dvě lžíce ještě dáme stranou na pozdější pomazání pečicího papíru), horní část těsta přehneme dolů přes střed a spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrt kruhu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou margarínu. Zopakujeme ještě do třetice.
  • 4
    Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě.
  • 5
    Těsto rozbalíme a znovu vyválíme na pomoučněném vále do čtverce. Tentokrát už nepřidáváme žádný margarín. Složíme stejným způsobem jako předtím, otočíme, znovu vyválíme a opět přeložíme.
  • 6
    Vyválíme do obdélníku, který bude mít jednu stranu dvakrát delší než druhou a plát bude silný cca 0,5 centimetru. Vykrájíme z něho 8 stejných čtverců.
  • 7
    Pečicí papír pomažeme margarínem.
  • 8
    V misce ušleháme vejce s krystalovým cukrem a směsí potřeme povrch jednotlivých čtverců. Na každý čtverec položíme tři čtverečky čokolády. Přes ně přeložíme těsto tak, aby kousky čokolády vyčnívaly. Briošky potřeme olejem a necháme na plechu s pečicím papírem vykynout 40 minut.
  • 9
    Předehřejeme troubu na 220 °C. Vložíme do ní plech s vykynutými brioškami a pečeme 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.